top of page

Iluminat arhitectural și decorativ pentru spațiile exterioare și interioare

Actualizată în: 18 dec. 2022


Lumina ne influențează în mod direct. Fie că este vorba de iluminatul ambiental, arhitectectural sau decorativ, iluminatul corect are efect pozitiv asupra calitații vieții, stării de spirit, productivității și sanatății. Instalația de iluminat trebuie aleasă și concepută în funcție de programul de arhitectură pe care il deservește: comercial, arhitectural sau rezidențial.

In prezent, arhitectii și designerii de interior pun mai mult accent în proiectele realizate, pe modul de iluminare, comparativ cu anii trecuți. Modul prin care se face integrarea iluminatului în design trebuie sa țină cont de rezultatul ce se urmăreste să fie obținut. Lumina artificială trebuie să vină in completarea obiectului arhitectural sau a spațiului amenajat. Cu ajutorul luminii artificiale se pot complimenta forme și culori, crea atmosferă și confort și în același timp poate completa arhitectura în evidențierea accentelor și a direcțiilor. Totodată lumina influențează starea de spirit, productivitatea și starea de bine a utilizatorilor spațiului amenajat.

Furtunul Luminos NEON FLEX se află printre preferințele arhitecților datorită versatilitații, a gamei largi de utilizare și a paletei coloristice generată de lumină. Acesta poate fi utilizat atat la exterior cât și la interior, iar datorită gamei largi de culori, este pretabil oricărui program de arhitectură, și oricărui stil arhitectural, fie contemporan sau clasic.

Intr-o amenajare contemporană furtunul luminos NEON FLEX poate fi integrat în așa fel încât să păstreze o prezentă discretă ca și corp de iluminat, dar să permită luminii să evidențieze spațiul sau obiectul.În conceperea unui proiect, pe lângă importanța luminii în amenajările interioare și exterioare ori a beneficiilor ce trebuiesc aduse utilizatorilor, trebuie să se țină cont și de eficiența energetică atat de importantă în sustenabilitatea unui proiect. Trebuiesc luate în calcul, încă din stadiul de proiect, soluții durabile și eficiente energetic. În această direcție, LuminiTerasa.ro oferă soluții de control inteligent al luminii, dimmere și produse cu iluminare LED ce au consum redus de energie și durată de viață mare.

LuminiTerasa.ro vine în întampinarea celor mai exigente cerințe pentru materializarea proiectelor de arhitectură și design interior.


Arhitect Filimona ROTARU
25 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page